Om hestene

islandsk_hest_i_sollys

Gudernes hest…

De islandske heste stammer fra de heste, som vikingerne bragte med sig, da de bosatte sig på Island for mere end elleve hundrede år siden.

Der har ikke været importeret heste til Island siden Vikingetiden. Derfor har vi i denne enestående hesterace Nordens eget, oprindelige fuldblod i form af de stærke, små töltere.

Naturen, som hestene har levet i gennem århundreder, har gjort dem sunde og hårdføre, og islændingenes krav til et alsidigt transportdyr i det uvejsomme terræn har skabt en usædvanlig pålidelig, stærk og behagelig ridehest, utrolig sikker på benene og med masser af temperament og løbevilje.

Den islandske hest er først og fremmest en brugshest og en fremragende turhest. Den skal være modig og selvstændig og samarbejdsvillig og frem for alt skal den have et godt sind.

Den islandske hest er en alsidig ridehest for voksne, men egner sig også for børn.

Alle de heste vi bruger er søde og omgængelige, men med forskellige temperamenter.
Vi har heste både til begyndere og til den mere erfarende rytter.

Gangarterne

Det der kendertegner den islandske hest er, at den udover de 3 almindelige gangarter skridt, trav, og galop, har anlæg for to ekstra gangarter, tölt og pas.
Nogle islandske heste foretrækker trav, andre tölt og nogle vil allerhelst gå pas. Netop dette gør ridningen utrolig interessant og udfordrende. I daglig tale defineres hestene som 4-gængere eller 5-gængere

Vi har 8 dejlige islænder:

Glettna – 11 år

Hektor – 12 år

Silfri – 21 år

Leikur – 9 år

Myrkva – 25 år

Vaki – 18 år

Dögg – 2 år

Hringur – 4 år