Om Naturkompagniet

Hvem er vi?

Naturkompagniet er et lille familieprojekt, som ligger på privat adressen lige midt i skov og landdistriktet Sibirien – mellem Hundstrup og Stenstrup på Sydfyn.

Det hele startede med at vi fik et par islandske heste til egen fornøjelse i foråret 2012. Samtidig anskaffede Kristian sig et savværk – og så var grunden lagt til Naturkompagniet. Efteråret 2013 startede vi  vores turridning for gæster i vores dejlige “baghave” – Brahetrolleborg Skoven.

Lidt mere om os…

Kristian – Heste-mand med fortid hos bl.a. Gardehusar regimentet i sine unge år. Har selv haft hest af flere omgange. Har redet Stockhorses i Australien og islændere i USA – det var her fascinationen af den lille, stærke nordiske hest startede. Kristian har desuden en bred viden om den vilde naturs dyreliv og er, ud over ride-guide på turene, også en rigtig god naturguide.

Kristian er uddannet tømrer og lærer og arbejder på AOF Center Fyn.

Brit – har arbejdet med heste og redet i mange år. Hun er guide på turene – og rider med, som hjælper på ture med begyndere/uøvede. Det er desuden oftest hende der, sammen med Agnes, tager sig af de yngste gæster, der skal “heste-hygge”. Brit sørger også for lækker forplejning på vores Høhotel og på de længere rideture.

Brit er i øvrigt uddannet lærer og arbejder på en lille friskole med specialundervisningsprofil .

Agnes – er 21 år. Hun er nok familiens mest passionerede heste-ven, og en meget dygtig og veluddannet rytter. Hun har også været på Island i en periode og arbejdet som tur-guide.

Da vi fik den første islænder, var det ikke mindst for hendes skyld. Agnes holder både af at ride dressur, springe og skønne rideture i skoven. Agnes er ofte med som hjælper, både før, under og efter rideturene. Hendes opmærksomhed og omsorg er til stor glæde for vores yngre gæster. Agnes underviser ind imellem yngre ryttere og står ofte for trække-turene med dem som ikke selv kan ride endnu.

For tiden arbejder Agnes i børnehave.